Kahveli Bitter Çikolata Tarifi
Mutfağa double chocolate cookies yapmak için girip, Kahveli Bitter Çikolatalı Kurabiye yaparak çıktım sonuçtan oldukça memnun kaldım, tek sıkıntı fırında fazlaca kalmış olması ve bu sebepten içi yumuşak olması gerekirken biraz kıtırlaşmış olmaları. Ama yine de tadı süper… Bu tarif de genelde değişik tarifler deneyeceğim zaman özelikle bakmayı sevdiğim, Martha Steawart’dan. Yine ve yine tabiki, orjinal tarifteki şeker oranını azalttım, diğer miktarlara sadık kalarak. Orjinal tarife bakmak isterseniz; buraya tıklamanız yeterli.
Tavsiye edeceğim nefis bir kurabiye daha ortaya çıkmış oldu. Şimdiden hepinize kolay gelsin diyorum.
Kahveli Bitter Çikolatalı Kurabiye için Gerekli Malzemeler;
- 110 gr. bitter çikolata (isteğe bağlı olarak yarı yarıya sütlü+bitter çikolata olarak da yapabilirsiniz)- benmari usulü ile eritilecek.
- 110 gr. tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı granül kahve veya eriyebilir espresso tozu (1 yemek kaşığı sıcak su ile çözdürülmüş olacak)
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kakao
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 110 gr. damla çikolata veya küçük parçalar halinde kesilmiş bitter çikolata. (hamura en son katılacak)
Yapılışı;
- Fırını 175 dereceye ısıtın.
- Benmari üsülü eritilecek olan çikolatayı parçalar halinde keserek eriteceğiniz kabın içine koyun.
- Başka bir kapta bir miktar su kaynatın ve kaynar suyun içerisine eriteceğiniz çikolata kabını oturtun.
- Ara sıra karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.
- ***Bu aşamada, çikolata kabının içine su girmemesine dikkat ediniz.
- Kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın; Un, kakao, karbonat, tuz.
- Karıştırma kabında tereyağı ile toz şekeri iyice çırpın.
- teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
- vanilyayı ekleyin.
- 1 yemek kaşığı kaynar suda erittiğiniz kahveyi ilave edin.
- Benmari erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Başka bir kapta karıştırdığınız kuru malzemeleri ilave ederek karıştırın.
- çırpma telini içinden çıkardıktan sonra son olarak damla çikolataları (veya küçük parçalar halinde kestiğiniz bitter çikolataları) ilave ettikten sonra, bir spatula ile hamura karıştırın.
- 2 adet yemek kaşığı ile veya dondurma kepçesi ile hamurdan parçalar alarak, yuvarlak şekilde olacak halde yağlı kağıt serdiğiniz 2 adet fırın tepsisine aralarında geniş boşluklar koyarak tepsiye dizin.
- pişerken yayılacakları için aradaki mesafeleri göz kararı ayarlayınız.
- tepsiye dizdikten sonra ben elimle hafiften üstlerine bastırarak bir miktar yassı hale getirdim. (öylece de bırakabilirsiniz) eğer yayılmazlarsa diyerek, bir çeşit önlem aldım yani
- 175 dereceye ısıtılmış fırında dışları kabuk bağlayıp hafiften kıtırlaşmaya başlayıncaya kadar 12-14 dakika kadar pişirin.
Not: Ben 14 dakika kadar pişirdim içi fazla kuru oldu, çok kıtırlaştı. Bu Kahveli Bitter Çikolatalı Kurabiye’lerin içinin yumuşak kalabilmesi için, siz daha kısa sürede çıkarın fırından.
Pişince Kahveli Bitter Çikolatalı Kurabiye’leri fırından çıkarın ve tel bir ızgara üzerine dizerek soğumaya bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder