Çilekli Kek Tarifi

Yapıyorum, fotoğraflarını da çekiyorum sonra unutuyorum! Bu tarif de onlardan biri, Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi, Martha Stewart sitesinden, orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Kek çok hafif, puf puf. Tadı hafiften pandispanyaya benziyor ama bunda sıvı yağ var. İçinde de dünya kadar yumurta! bu keki yapacağınız zaman yumurtalarınız mutlaka kaliteli ve taze olsun, kekin lezzetli olması ve yumurta kokmaması için ilk şart.
Gelelim Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi’ne;
Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi , Chiffon Cake with Strawberries and Cream

Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi için Gerekli Malzemeler;

1 cup= 240 ml. lik su bardağı ölçüsü

Kek için;

  • 2 + 1/4 cup un
  • 1 cup toz şeker (toz şekerin yarısı yumurta sarısı ile yarısını da beyazı ile çırpmak için 2 ye bölün)
  • 2 +1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 cup zeytinyağı
  • 7 yumurta sarısı
  • 9 yumurta beyazı
  • 3/4 cup süt
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 cup toz şeker
  • 1 cup un (yarım parmak kadar eksik olacak)
  • 1 paket labne

Üzeri için;

  • bir miktar doğranmış çilek
  • bir miktar parça çikolata

Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi , Chiffon Cake with Strawberries and Cream

Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi , Chiffon Cake with Strawberries and Cream

Yapılışı;

  1. Fırını 165 derecede ısıtın.
  2. Un, şekerin yarısı, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
  3. Yumurta sarıları, yağ ve sütü ayrı bir kapta tel çırpıcı ile çırpın.
  4. Yumurta sarılı karışımın üzerine un karışımını dökün ve yedirerek karıştırın.
  5. Yumurta beyazını mikser ile ayrı bir kapta çırpın.
  6. Kalan şekeri de ilave ederek beze kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. (kıvamı fotoğraflardan görebilirsiniz)
  7. Yumurta beyazını 3 seferde, yumurta sarılı olan karışıma ekleyerek bir spatula ile katlayarak karıştırın.
  8. 165 dereceye ısıtılmış fırında içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. (fırınınız çabuk pişiriyor olabilir, 50 dakikadan önce de pişebilir, sonra kekim yandı demeyin, dikkat edin 🙂
  9. Krema için; şeker,un ve sütü bir tencereye koyun.
  10. Orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak kaynatın.
  11. Kaynadıktan sonra, hafiften koyulaşmaya başlayınca altını kapatın.
  12. Krema tam olarak soğuduktan sonra mikser ile 5 dakika kadar iyice çırpın.
  13. Suyunu süzdüğünüz labneyi kremaya ekleyip karıştırın.
  14. Pişen kekin üzerine (veya isterseniz yarısından kesip 2 kat olacak şekilde hem arasına hem de üzerine) kremayı koyun ve doğranmış çilekler ile çikolata ekleyin.

Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi , Chiffon Cake with Strawberries and Cream
Çilekli ve Kremalı Şifon Kek Tarifi , Chiffon Cake with Strawberries and Cream

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kapuska Tarifi